Het huis bestaat uit een woonkamer met een zit- en eethoek en een open haard. Openslaande deuren geven toegang tot het balkon. Op deze verdieping bevinden zich ook de keuken, een wc en een slaapkamer. De bovenste etage telt drie slaapkamers en een badkamer met een tweede toilet, een douche en een ligbad. Onder het huis is een verdieping met een garage, een wijnkelder en een wasruimte. 

Maximaal 8 personen
Op alle vier slaapkamers staan twee eenpersoonsbedden met donzen dekbedden. Le Cottage is dus geschikt voor maximaal 8 personen. Rondom het huis ligt een bosrijke tuin van 1.500 vierkante meter. Deze is volledig omheind, dus ideaal voor kleine kinderen en honden.

Geschiedenis 
Le Cottage werd rond 1910 gebouwd. Het huis ligt in een open plek in een klein bos, Bois de Cise. Daarin staan zo’n vijftig huizen uit dezelfde periode. De naam Bois de Cise betekent 'bos van de inkeping'. Wanneer je naar de zee loopt (vijf minuten) kun je die inkeping in de krijtrots met eigen ogen aanschouwen.

Omgeving
Bois de Cise ligt in de  buurt van vier plaatsen. Le Treport is een havenplaatsje met een gezellige boulevard met terrasjes, visrestaurants en een visafslag. Eu heeft een mooi paleis en elke vrijdag is er een gezellige markt. Mers-les-Bains is een een badplaats met een schitterende boulevard. Ault is wat minder mondain, maar echt Frans en gemakkelijk voor de dagelijkse boodschappen. Zie ook 'Tips'.