Op minder dan 5 kilometer
- Aan het eind van de boulevard in Le Treport is een grote vishal met verse vis, ook op zondags open.|
- Op vrijdagochtend is er in Eu een leuke weekmarkt met veel regionale producten, let op: tot 12.00 uur.
- De boulevard van Mers-Les-Bains en de straatjes erachter is een must voor liefhebbers van art nouveau huizen. De wijk staat op werelderfgoedlijst van Unesco. Bij mooi weer kun je hier heerlijk op het (keien)strand liggen. Neem matje mee. In Mers is ook een zwemparadijs: Centre Aquatique Des 2 Falaises. Zie de site.
- In Ault vind je een bakker, slager, charcuterie, en op zondagochtend zijn zijn ook de supermarkten open.
- Bij de grote rotonde voor Mers-Les-Bains is de enorme supermarkt Auchan. Altijd feest. En een enorme wijnafdeling.

Wandelingen
- Vanuit het huis kun je bij eb over het strand naar Ault lopen en over de kliffen weer terug naar huis. Circa 1 uur 15.
- Vanuit het huis kun je over de kliffen of over het strand naar Mers-Les-Bains lopen. Circa 1 uur 45. Tip: zorg dat je rond het middaguur in Mers bent, dan kun je heerlijk eten bij het strandpaviljoen Les Mouettes aan het begin van de boulevard.
- Ook de wandeling bij Sept Meules (onder Eu) is erg mooi en goed bewegwijzerd. Circa 3 uur.
- Op de boekenplank in het huis staat een boekje met wandelingen in de omgeving.

Steden
- Dieppe (30 min. rijden) is leuk met een gezellige boulevard met veel terrasjes, een  winkelstraat, een markt op zaterdag en er is een kasteel.
- Rouen (60 min. rijden) is zeker zo leuk met mooie straatjes (middeleeuwse vakwerkhuizen),  kathedraal, winkels etc.
- Amiens (75 min. Rijden) is wellicht nóg mooier vanwege de kathedraal die als een van de mooiste van Frankrijk wordt bestempeld.
- Parijs (2,5 uur rijden) behoeft geen uitleg. Als je vroeg opstaat, is het te doen op een dag. Per trein vanuit Amiens is ook prima te doen.

Uit eten
- St. Pierre aan de Grande Rue (hoofdstraat) in Ault. Prima keuken, leuke bediening en betaalbaar.
- Restaurant Le Moulin aan de Rue du Canal 8 in Boismont, Een gezellig restaurant met een uitstekende kaart en keuken.
- Strandpaviljoen 'Les Mouettes' in Mers-Les-Bains. Ligt pal aan de zee. Is alleen geopend van mei t/m oktober. Uitstekende keuken (mosselen!) en prijs-kwaliteit verhouding. Menu ca. 20 euro
- L’Horizon in Ault heeft een goede keuken (mesje en vorkje van Michelin), menu plusminus 25 euro. Als je aan het raam wilt zitten met adembenemend uitzicht over zee moet je even reserveren.
- Restaurant 'Le Cise' in Bois de Cise is af te raden wegens slechte prijs kwaliteitsverhouding! Wel een mooie entourage.
- Aan de boulevard in Le Treport wemelt het van de visrestaurants, voordeel: altijd plaats. Voor de schalen 'fruit de mers' (plateau met allerlei schelpen, krabben, kreeften etc. inclusief bijbehorend gereedschap) komen mensen van heinde en verre naar Le Treport. L’Hommard Bleu doet alsof hij de beste is, maar hij is de duurste en volgens ons zeker niet beter dan de andere restaurants. 
- Le Temps Perdu (om de hoek bij Bois de Cise richting) is prima voor een snelle goedkope hap, geen culinair hoogstandje.

Algemeen
Let op de openingstijden in Frankrijk, tussen 12.00 en 14.30 is alles (behalve de restaurants en Auchan) dicht.